Uitleg van de Strobe functie van een zaklamp

Wanneer een zaklamp een Strobe functie heeft, dan betekent dit dat de lamp te gebruiken is om jezelf bij een aanval van een belager of overvaller te verdedigen.
We noemen dit soort zaklampen vaak ook tactische zaklampen, omdat deze speciaal ontwikkeld zijn voor politie en beveiligingspersoneel. Ook militairen maken veel gebruik van dit soort zaklampen.
Tegenwoordig schaffen steeds meer huishoudens een tactische zaklamp aan, omdat je jezelf hiermee op een effectieve manier kunt verdedigen. Een tactische zaklamp met Strobe functie is eveneens wettelijk toegestaan in Nederland en België.
Wanneer je de stroboscoopstand met de schakelaar op de behuizing / frame aan zet, dan komt er een gefocusseerde bundel van een hoog aantal lumen in beeld. Deze hoge bundel met licht flikkert in hoog tempo op en neer. Door met dit licht in de ogen van je belager te schijnen verblind je hem voor enkele minuten. In deze tijd kun jij vluchten of iemand insluiten. Ook wanneer de lamp uitgeschakeld is schakel je met deze knop direct naar de stroboscoopstand. Direct inzetbaar dus, wanneer elke seconde telt.