Wapenlampen

In ons assortiment vind je wapenlampen van Nitecore, Streamlight, Olight en Inova. Dit zijn allen gerenommeerde merken op het gebied van professionele zaklampen. De wapenlampen van deze merken zijn daarom van de allerhoogste kwaliteit.

Een wapenlamp is een zaklamp die je aan een wapen kunt bevestigen. Dit stelt militairen en politieagenten in staat om met beide handen een wapen vast te houden of om één hand vrij te houden voor andere taken.

Een wapenlamp is vooral geschikt voor missies waarbij vooraf bekend is, dat de hele missie of een deel van de missie in het donker zal plaatsvinden. Dit type zaklamp is daarom vooral populair bij speciale eenheden van het leger en de politie. Bij een aantal van onze wapenlampen is een laser ingebouwd. Dat maakt richten eenvoudiger.

Gezien het zeer specialistische doel van een wapenlamp, bestaan er maar weinig typen. Met de aanschaf van een wapenlamp heb je als verzamelaar altijd iets bijzonders in handen. De prijzen lopen uiteen van circa € 70 tot bijna € 700. Dit betekent dat een wapenlamp binnen het bereik ligt van vrijwel ieder budget.

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03

Wapenlampen kopen doe je bij zaklampen.nl!

Wapenlampen zijn lampen welke je aan een wapen kunt monteren. Het doel van een wapenlamp is dat je altijd licht hebt in de richting waar je wapen naar toe gericht is. Een wapenlamp kan gebruikt worden om tegenstanders te verblinden, maar ook om ruimtes te verlichten bij een inval of instap.

Wapenlampen zijn in verschillende uitvoeringen te krijgen. Afhankelijk van de situatie / flexibiliteit kun je een wapenlamp kiezen welke bij je past.

Een zaklamp gebruiken als wapenlamp

In sommige gevallen kun je een zaklamp als wapenlamp gebruiken. Dit gebeurt veel in de jacht, waarbij een zaklamp doormiddel van een wapenklem op het wapen wordt gemonteerd. Vaak hebben de zaklampen een gestandaardiseerde behuizing van 1 inch dik en daarom passend voor een verschillende aantal wapenklemmen of ‘weapon mounts’.

Zaklampen welke goed als wapenlamp zijn te gebruiken zijn de Olight Warrior X, Nitecore P30 en Nitecore R25. Deze lampen zijn uit te rusten met een afstandsschakelaar, waardoor je de lamp kunt activeren terwijl je het wapen in de aanslag hebt. Goede voorbeelden van schakelaars zijn de Olight Tactical Remote X en de Nitecore RSW2.

Een echte wapenlamp gebruiken

Onder echte wapenlampen verstaan we lampen welke eigenlijk alleen maar goed te gebruiken zijn indien ze gemonteerd zijn op een wapen. Deze lampen vormen een integraal geheel en zijn in sommige gevallen ook in combinatie met je pistool in een holster te plaatsen.

Deze wapenlampen zitten vaak onder de loop bevestigd en zijn extreem licht in gewicht waardoor je schietreflex niet gehinderd wordt. De bediening is vaak ‘ambidextrous’ en dat houdt in dat zowel links als rechtshandigen de lamp kunnen gebruiken.

In sommige gevallen is er een laser aanwezig om goed te kunnen richten en schieten. Dit zie je vaak bij echt professionele wapenlampen geschikt voor agenten en speciale interventie teams.

Enkele voorbeelden van dedicated wapenlampen:

-    Olight PL-2 Valkyrie

-    Olight PL Mini 2

-    Streamlight TLR-1-HL

Bezig met laden...
Even wachten...