Strobe functie
Toepassing
Type Sport
Oplaadbare lamp
Waterdicht
Aantal standen
Kleur
Soort

Noodverlichting

Bij Zaklampen.nl vind je zaklampen die gebruikt kunnen worden als noodverlichting. We leveren deze lampen van gerenommeerde merken zoals Streamlight, Olight, Nitecore en Adaro-Adalit. We maken bij noodverlichting een onderscheid in drie categorieen.

Categorie 1 zijn alle zaklampen die te bedienen zijn zonder batterij. Vaak zijn dit zogeheten dynamo of knijpkat zaklampen. Deze zaklampen werken dus altijd, zonder enige vorm van stroom voor handen te hebben.

Categorie 2 zijn alle zaklampen die blijven werken wanneer er sprake is van een brand of explosie. Deze zogeheten ATEX zaklampen voldoen aan een wettelijke certificering en zijn voor bepaalde bedrijven verplicht om in huis te hebben. Denk aan bedrijven waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen.

Categorie 3 zijn alle zaklampen die in een noodsituatie gebruikt kunnen worden met als doel om te redden of gered te worden. De zaklamp bevindt zich in normale omstandigheden in zijn oplaadstation op een goed bereikbare plaats. Wanneer de elektriciteit uitvalt, schiet de zaklamp aan. Op deze manier hoeft men niet in het duister, met alle gevaren van dien, rond te tasten naar een alternatieve lichtbron. De noodverlichting dient daarom altijd als back-up. Daarnaast zijn er zaklampen met een s.o.s functionaliteit of waar een beacon functie op zit, zodat de locatie gemakkelijk te traceren is. Deze neem je onderweg mee en kun je gebruiken wanneer je vast zit of wanneer je de weg kwijt bent.

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05
Bezig met laden...
Even wachten...