Oplaadbare Zaklampen

Bij Zaklampen.nl vind je oplaadbare zaklampen van kwaliteitsmerken zoals Olight, Nitecore, Ledlenser, Streamlight en Walther Pro. Een oplaadbare zaklamp bevat vaak één of meer oplaadbare batterijen die in de zaklamp blijven zitten, wanneer je deze opnieuw wilt gaan opladen. Een oplaadbare zaklamp is daarom ook milieuvriendelijker dan een batterij zaklamp waarvan je de batterij regelmatig moet verwisselen. Een oplaadbare zaklamp kent echter nog een ander belangrijk voordeel.

Wanneer je een oplaadbare zaklamp bewaard in het oplaadstation, dan weet jij zeker dat jouw zaklamp een volle batterij heeft op het moment dat je de zaklamp nodig hebt. Dit is cruciaal bij noodverlichtingen, maar er zijn andere toepassingen waarbij een gegarandeerde volle batterij een groot voordeel is.

Jij kan dan bijvoorbeeld denken aan militaire missies of een brandweerpersoon die een donkere ruimte moet binnen gaan. Een gegarandeerde lichtbron kan dan een kwestie zijn van leven en dood. Oplaadbare zaklampen zijn daarom populair bij beveiligers, handhavers, militairen en hulpdiensten.

Oplaadstations voor dit type zaklampen zijn soms niet alleen aan een muur te bevestigen, maar ook in een auto. Dat laatste is bijvoorbeeld handig voor politieagenten die veel onderweg zijn.

Van laag naar hoog sorteren
 1. 01
 2. 02
 3. 03
 4. 04
 5. 05

Van laag naar hoog sorteren
 1. 01
 2. 02
 3. 03
 4. 04
 5. 05

Oplaadbare zaklampen

Nooit meer nieuwe batterijen kopen voor je zaklamp? Altijd zeker van een volle accu en jezelf nooit meer afvragen hoeveel lading er nog in de batterij zit? In dat geval is een oplaadbare zaklamp geschikt! In de oplaadbare zaklampen store van Zaklampen.nl vind je een groot aanbod van zaklampen met een accu of geïntegreerde batterij.

Hoe werkt een oplaadbare zaklamp?

Een oplaadbare zaklamp werkt over het algemeen op dezelfde manier als ieder ander consumentenproduct met een elektrische accu. Dit betekent dat je de zaklamp oplaadt met behulp van een adapter. Dit kan een adapter zijn voor in het stopcontact, maar tegenwoordig heb je ook usb-adapters, of adapters die je aan kunt sluiten op de sigarettenaansteker van je auto.
Daarnaast geldt dat je voor sommige oplaadbare zaklampen de batterij of accu uit de zaklamp moet halen om deze op te laden. Dit geeft net iets minder gebruiksgemak dan bij oplaadbare zaklampen waarbij dit niet hoeft.

Welk type accu of batterij is het beste?

Oplaadbare zaklampen worden geleverd met een accu of een batterij. Tegenwoordig worden veel lithium-ion accu’s of batterijen gebruikt. Deze gaan lang mee, zijn licht en hebben een uitstekende gebruiksduur. Bovendien hebben ze weinig last van het geheugeneffect, waardoor het niet heel erg is wanneer je je accu ‘s nachts aan de lader laat zitten.
Andere batterijsoorten en accu’s, zoals NiMH of CR123A, worden veel minder gebruikt. NiMH batterijen gaan snel leeg wanneer je ze een tijdje niet gebruikt en zijn wat minder compact dan lithium batterijen. Ook moet je ze iedere 2 maanden een keer ontladen. De CR123A accu’s zijn kwalitatief goed. Ze houden extreem lang hun lading vast wanneer je ze niet gebruikt. Het nadeel is dat deze batterijen vrij duur zijn en dat ze heet kunnen worden. Er zijn zelfs ervaringen met exploderende CR123A batterijen.

Van welke zaklampen is een oplaadbare variant verkrijgbaar?

De meeste normale zaklampen hebben een oplaadbare variant. Ook zijn veel zaklampen met een speciale toepassing beschikbaar in een oplaadbare uitvoering. Een greep uit ons assortiment:

 • Normale oplaadbare zaklampen. Verkrijgbaar in allerlei formaten en in ieder budget. Of je een veelgebruiker bent of slechts 2 keer per jaar je zaklamp aanklikt: in onze oplaadbare zaklampen store is altijd een geschikte optie!
 • Oplaadbare hoofdlampen. In onze zaklampen webshop vind je ook veel oplaadbare hoofdlampen. Handig voor tijdens het sporten of wanneer je bij je werk licht nodig hebt, maar wel je handen vrij wilt houden.
 • Tactische of militaire zaklampen. Dit zijn zaklampen die voldoen aan de hoogste eisen. Ze kunnen tegen een stootje en zijn afhankelijk van het model erg waterbestendig. Bovendien hebben ze vaak een lange gebruiksduur en zijn ze door de volle accu altijd klaar om te gaan wanneer jij ze nodig hebt.
 • Overige oplaadbare zaklampen. Naast de bovenstaande zaklampen bestaan er nog meer oplaadbare modellen. Een kleine maar krachtige zaklamp voor aan je sleutelbos, een krachtige oplaadbare schijnwerper, oplaadbare lichtpennen of oplaadbare nachtlampjes.
 • Reserveaccu’s, reservebatterijen en adapters. Wil je een extra accu op voorraad hebben, of is de capaciteit van je batterij na jaren trouwe dienst wat minder geworden? Ben je je adapter kwijtgeraakt tijdens je vakantie? Wat je ook zoekt, we hebben een groot aanbod van reserveaccu’s, reservebatterijen en adapters voor iedere oplaadbare zaklamp.

Het maakt niet uit welke oplaadbare zaklamp je nodig hebt. Bij Zaklampen.nl is er altijd een goede keuze. Je kiest bij ons uit bekende merken als Nitecore, Olight en Walther, maar kan bij ons ook terecht voor goedkope oplaadbare zaklampen en echte budgettoppers. Dit maakt ons de specialist van oplaadbare zaklampen in Nederland!

Bezig met laden...
Even wachten...